fredag 5 december 2008

Portal


The cake is a lie
The cake is a lie
The cake is a lie
The cake is a lie...

Det där är en fras jag läst hur många gånger som helst, på alla möjliga hörn av Internet. Jag trodde inte att jag skulle skriva den själv.

Men efter att ha spelat Portal så kan jag inte motstå, eftersom hela spelet är så hysteriskt roligt. Bland det mest innovativa på länge. Bland det kortaste någonsin (tog väl under tre timmar att klara, skulle jag tro). Men fruktansvärt roligt för den sakens skull. Som spelvärldens motsvarighet till en riktigt lysande novell. Förutom att vara ett bra spel i sig så vinner Portal mycket, kanske mer än någon annan titel, på sin mörka humor och skruvade story. Monologen är klockren, både sett till manus och röst.

Underbart.

"The Enrichment Center promises to always provide a safe testing environment. In dangerous testing environments, the Enrichment Center promises to always provide useful advice. For instance, the floor here will kill you. Try to avoid it."

"That thing you burned up isn't important to me. It's the fluid catalytic cracking unit. It made shoes for orphans. Nice job breaking it, hero."

Men det var nog ändå utrolåten som gjorde det hela perfekt. Jonathan Coulton, Still Alive. Jag har aldrig skrattat så mycket till slutet på ett spel.

1 kommentar:

Johan sa...

Jag har inte spelat spelet (jag spelar typ inte spel, så ...), men "Still Alive" är ändå hur bra som helst.

//JJ